Elásott műkincsgyűjteményre bukkantak Keszthelyen

Műkincsek

Felbecsülhetetlen értékű műkincsgyűjteményt találtak egy keszthelyi lakóépület pincéjében, melyeket valószínűleg a  második világháború idején, a deportálás előtt áshatták el. A gyűjtemény a keszthelyi Balatoni Múzeumba került.

Műkincsek
Keszthely, 2019. április 16.
Havasi Bálint, a Balatoni Múzeum igazgatója (b), Rejtõ Gábor, a Keszthelyi Zsidó Hitközség elnöke (b2) és Redõ Ferenc régész (b3) sajtótájékoztatót tart a Keszthelyen talált, felbecsülhetetlen értékû mûkincsgyûjtemény bemutatóján a keszthelyi Balatoni Múzeumban 2019. április 16-án. Csaknem háromezer darabos érmegyûjteményre, továbbá ékszerekre és emléktárgyakra bukkantak még februárban egy keszthelyi ház pincéjében, ahová valószínûleg a második világháború idején, a deportálás elõtt ásták el zsidó tulajdonosai.
MTI/Varga György

Borítón: Keszthely, 2019. április 16.
Ékszerek a Keszthelyen talált, felbecsülhetetlen értékû mûkincsgyûjteménybõl a bemutatójukon a keszthelyi Balatoni Múzeumban 2019. április 16-án. Csaknem háromezer darabos érmegyûjteményre, továbbá ékszerekre és emléktárgyakra bukkantak még februárban egy keszthelyi ház pincéjében, ahová valószínûleg a második világháború idején, a deportálás elõtt ásták el zsidó tulajdonosai.
MTI/Varga György

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük